Skip to main content

ИНФО РАДИОНИЦА: Програми подршке за инвестиције у сектору производње и прераде воћа и поврћа

Понедељак, 20. Септембар 2021.

Позивамо Вас да присуствујете ОНЛИНЕ ИНФО РАДИОНИЦИ и узмете учешће у раду.

Датум: Четвртак, 23.09.2021. године са почетком у 12 часова

Време трајања: 12:00 – 13:30h

Локација: online - ZOOM платформа

Приступни линк: https://us02web.zoom.us/j/84719684913?pwd=YUlaeUk2OUdQenN0Undpd2g3ZHdvUT09

Да би омогућио лакши приступ повољним изворима финансирања, УСАИД Пројекат за конкурентну привреду, спроводи програм подршке за компаније у сектору производње и прераде воћа и поврћа за припрему пословних и инвестиционих планова и остваривања права на повољне изворе финансирања у циљу реализације инвестиција за развој пословања.

Циљ онлине инфо радионице је да учесницима представи доступне изворе финансирања и упозна их са условима и процедурима за конкурисање и реализацију, као и могућност коришћења DFC гаранцијске шеме за обезбеђивање кредита. Такође, циљ инфо дана је и да истакне значај инвестиција у савремене технологије у производњи и преради воћа и поврћа како би се повећала ефикасност пословања и подигао ниво конкурентности компанија.

На радионици ће бити представљени програми подршке за бесповратна средства (ИПАРД, Развојна агенције Србије (РАС), Фонд за развој, Фонд за иновациону делатност, Министарство привреде...) и DFC гаранцијска шема за обезбеђење инвестиционих кредита који спроводе УСАИД и Министарство пољопривреде у партнерству са одабраним пословним банкама.

Заинтересоване компаније које планирају инвестиције и спремне су да поднесу захтев за прибављање финансијских средстава код релевантних институција имаће могућност да користе менторску подршку консултантске куће SIM CERT DOO за израду пословних планова и припрему документације у циљу  конкурисања за додатна финансијска средства код пословних банака уз коришћење DFC гаранцијске шеме за обезбеђивање кредита.

Поред тога, учесници радионице имаће прилику да размене искуства и укажу на своје проблеме и потребе у процесу прибављања финансијских средстава за инвестициона улагања, као и да дају предлоге за унапређење постојећих и креирање нових инструмената финансијске и консултантске подршке за инвестициона улагања.

АГЕНДА

11:45 – 12:00 – Регистрација учесника 
12:00 – 12:10 – Поздравна реч
Мирослава Панић – USAID Пројекат за конкурентну привреду , Владан Николић  – SIM CERT DOO
12:10 – 12:30 – IPARD програм 
12:30 – 12:40 – Фонд за развој – програми бесповратних и кредитних средстава 
12:40 – 12:50 – Развојна агенција Србије – програми бесповратних средстава 
12:50 – 13:00 – Фонд за иновациону делатност – програми бесповратних средстава 
13:00 – 13:10 – DFC гаранцијска шема за обезбеђење кредита 
13:10 – 13:30 – Дискусија и размена искустава 
13:30 – Крај инфо радионице